Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.
Trafikverket logo

Vill du vara med och bygga en ny stambana i Sverige? Brinner du för att vilja förbättra säkerhets- och byggarbetsmiljöarbetet? Program Ostlänken söker nu en specialist kopplat mot byggarbetsmiljö! Vill du vara med och bygga en ny stambana i Sverige? Brinner du för att vilja förbättra säkerhets- och byggarbetsmiljöarbetet? Program Ostlänken söker nu en specialist kopplat mot byggarbetsmiljö!

Arbetsuppgifter

I rollen som specialist byggarbetsmiljö så säkerställer du att program Ostlänken uppfyller lagkrav som byggherre och följer Trafikverkets arbetssätt för byggarbetsmiljö. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du tillhör Ostlänken stab och kommer att arbeta med projektets alla skeden. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med andra stora projekt inom verksamhetsområdet Stora Projekt.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Styra, stötta och samordna projektet med frågor rörande byggarbetsmiljö
  • Samordna och följa upp rapportering av avvikelser, tillbud och olyckor.
  • Koordinera byggarbetsmiljösamordningen och medverka vid riskbedömningar

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även hjälp av medarbetare och nätverk inom Trafikverket och Stora Projekt.
 

Kvalifikationer

Vem är du?

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning inom bygg- och anläggning och/eller inom byggarbetsmiljöområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet som KMA (kvalitet, miljö, arbetsmiljö) eller som byggarbetsmiljöspecialist.

Det är meriterande om du har:

  • ledarerfarenhet och erfarenhet från arbetsmiljöarbete på strategisk nivå i komplexa organisationer.
  • erfarenhet av anläggningsbranschen eller stora organisationer och/eller
  • erfarenhet av rollen som beställare och/eller
  • erfarenhet av riskhantering och ledningssystem

Då stor del av kommunikationen och dokumentationen sker på svenska och engelska ser vi en fördel med att du är bekväm i båda språken.

B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten.

Övrig information

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas torsdagen den 20 augusti via Skype, intervju nr 2 kommer troligen att hållas på plats på kontoret i Nyköping eller Södertälje.

Frågor om tjänsten hänvisas till Funktionsansvarig Lars Nordengren på telefon: 070-0843519.

Med anledning av semester, välkomnar vi eventuella frågor om tjänsten till före eller efter vecka 30-32.

#ostlanken

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2020-08-12

Kontakter
Rekryterande chefLeif Öberg0101238943
STAiri Larsson0101236243
SEKOPer-Arne Utbult0101232824
SACORoxan Saleh0101236222

Upplysningar

Utannonserat: 2020-06-15T12:57:37

Organisation: Stora projekt

Rekryterande enhet: Byggarbetsmilj, el - och trafi

Befattning: Specialist byggarbetsmiljö Ostlänken

Ort:Nyköping, Södertälje

Ref nr:


Läs mer här
https://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/