Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.
Trafikverket logo

Som Teknisk specialist inom Styr- och reglerteknik (övervakning) på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Ta chansen att få vara med och påverka i ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Låt din spetskompetens göra skillnad!

"Här är man med i hela projektet från början till slut och man får ta stort ansvar. Jag får till exempel vara med och påverka hemma i mitt närområde. Då är det extra roligt när man får höra från grannen eller taxichauffören hur min insats har underlättat resvägen för dem", berättar en engagerad och stolt medarbetare.

Nu har vi en väldigt intressant och unik tjänst ute som teknisk specialist inom styr- och reglerteknik. Rollen innebär:

  • att vara ett stöd till projektledaren vid upphandling och genomförande av investeringsprojekt där du ser till att erfarenheter förs vidare inom verksamheten
  • ett nära samarbete med kollegor inom både närliggande och andra teknikområden, samt samarbete med de projekterande konsulterna och leverantörerna där du ansvarar för att leda arbetet framåt
  • att delta i olika typer av investeringsprojekt, från plan- till byggskedet där framtagande av förfrågningsunderlag och leveranskontroller av tekniska beskrivningar och andra projekthandlingar är en central del

Som specialist inom styr- och reglerteknik på Stora projekt är du med och tar fram de största sammanhängande styr- och övervakningssystemen i Sverige.

I tjänsten finns möjlighet att ingå i kompetensnätverk inom ditt specialistområde med andra specialister från olika verksamhetsområden. Eftersom Trafikverket har flera stora projekt på gång framöver, kommer du ha goda chanser att utvecklas inom ditt specialistområde. För dig som är intresserad finns även möjlighet att engagera dig i forskning inom området.

"Det är hela tiden intressanta projekt som dyker upp och det finns väldigt mycket kvar att göra inom området. En annan anledning till att jag trivs är att vi har väldigt bra kamratskap på arbetsplatsen, alla känner samhörighet med teamet man jobbar med i projektet. Här finns väldigt kompetenta kollegor att lära av och vi alla hjälps åt och stöttar varandra", fortsätter medarbetaren.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har lätt för att skapa dig en helhetsbild utifrån aspekter såsom teknik, miljö, juridik och ekonomi, samtidigt som du har förmåga att dyka ner på detaljnivå när det krävs. Vidare har du en god analytisk förmåga, är självgående och trygg i dig själv och din kompetens. Därutöver har du god samarbetsförmåga och ser till enhetens bästa. Självklart har du viljan och intresset att lära dig och har lätt för att ta till dig ny kunskap.

Vi söker dig som

  • är civilingenjör eller högskoleingenjör alternativt har annan teknisk utbildning och relevant erfarenhet inom styr- och reglerteknik som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har flerårig relevant erfarenhet inom teknikområdet styr- och reglerteknik av anläggningar med komplexa installationer såsom undermarksanläggningar, vägtunnlar, järnvägstunnlar eller inom processindustrin
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete som entreprenör eller konsult inom styr- och reglerteknik med god kännedom om programmerbara styrsystem, övervakningssystem och kommunikation
  • har god kunskap om stora installationsprojekt

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Vi planerar att hålla intervjuer den 15/12 samt förmiddagen den 16/12.  

Under rekryterande chef Erik Forsbergs ledighet är du välkommen att kontakta hans chef Martin Smith 010-123 92 72.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

#LR2

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2020-11-16

Kontakter
Rekryterande chefErik Forsberg0101234772
SACOLennart Askling0101231508
STAiri Larsson0101236243
SEKOPer-Arne Utbult0101232824
Chefens chefMartin Smith0101239272

Upplysningar

Utannonserat: 2020-10-16T09:18:35

Organisation: Stora projekt

Rekryterande enhet: Installation nord/ öst 2

Befattning: Teknisk specialist inom Styr- och reglerteknik

Ort:Solna

Ref nr:


Läs mer här