Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.
Trafikverket logo

Som miljöspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta som miljöspecialist i en framtidsbransch? Som miljöspecialist i Trafikverkets investeringsprojekt hanterar du miljöfrågorna i projekten och samordnar specialister inom miljö och arkitektur. Det innebär att du vägleder projektorganisationen så att Trafikverket ställer korrekta och relevanta miljökrav utifrån miljölagstiftningen och verksamhetens krav och mål. Du identifierar och bedömer miljöaspekter i projekten och planerar, styr och följer upp miljöarbetet från tidigt planskede till genomförande. Exempel på miljöaktiviteter är anmälningar och tillståndsprövningar enligt MB, MKB/MB samt egenkontroll och miljösäkring.

Du deltar i möten och samarbetar med projektledning, kollegor och andra specialister, konsulter, myndigheter och entreprenörer och du arbetar i flera olika parallella investeringsprojekt.

Uppdraget som miljöspecialist innebär även strategiskt miljöarbete med utveckling av till exempel riktlinjer och arbetssätt för att öka och utveckla kunskapen inom olika miljöstrategiska områden. Det finns också stora möjligheter att utveckla och delta i vårt FOI-arbete. Både det strategiska arbetet och arbetet i projekt ger dig förutsättningar för samverkan och utbyte av erfarenheter i ett stort nätverk av miljöspecialister - både nationellt och regionalt.

Du blir en del av en nationell enhet med nästan 90 miljöspecialister. För att kunna hantera komplexa och utmanande miljöfrågor i projekten har vi specialistkompetenser inom varje miljöområde. I region Stockholm/öst är vi 20 miljöspecialister med olika specialistområden som sitter på fem olika orter.

Trafikverket kan som en ledande beställare påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Kvalifikationer

Vem är du?

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med olika personer och intressenter. Du engagerar din omgivning och förmedlar ditt budskap på ett enkelt och tydligt sätt.

Du har också en analytisk förmåga, är strukturerad och kan planera ditt arbete väl, eftersom du kommer att jobba i flera parallella projekt. Du tar initiativ och driver ditt arbete självständigt och tar ansvar för dina frågor utifrån ett lösningsorienterat perspektiv. Du har även förmåga att tänka strategiskt och se helheter utifrån olika aspekter.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180 HP inom miljöområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från miljöarbete inom samhällsplanering och samhällsbyggande eller liknande
  • har bred kompetens inom många olika miljöområden, i en samordnande roll
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av miljöarbete kopplat till planering och byggande av väg samt järnväg
  • har kunskap inom områdena naturmiljö och/eller vattenverksamhet

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2020-11-29

Kontakter
Rekryterande chefIngmarie Ahlberg0101230223
SACOLennart Askling0101231508
SEKOAnna Carlsson0101236055
STAiri Larsson0101236243

Upplysningar

Utannonserat: 2020-11-02T08:35:15

Organisation: Investering

Rekryterande enhet: Öst / Stockholm

Befattning: Miljöspecialist

Ort:Linköping

Ref nr:


Läs mer här