Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.
Trafikverket logo

Som systemutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som har grundläggande kompetens inom systemutveckling samt driv, ambitioner och vill utvecklas inom teknisk test med fokus på testdatahantering.

Testdatahantering är en viktig faktor för att höja förmågan att kvalitetssäkra Trafikverkets system. Med en stödjande funktion för testdatahantering som är utrustad med rätt verktyg kan vi bättre möta de krav och behov som finns på testdata.

I den här rollen får du möjlighet att delta i uppbyggnaden av den stödjande funktionen för testdatahantering. Funktionen kommer att ansvara för standarder, rutiner, säkerhetshantering, arbetssätt, expertkompetens och verktyg gällande testdatahantering.

Du kommer i början av din anställning gå bredvid en verktygsexpert på testdatahantering för att få en ordentlig introduktion.

Du kommer att arbeta med:

  • Konfigurering av TDM-verktyg för de förmågor som Trafikverket har behov av
  • Stöd och rådgivning kring frågor som rör testdatahantering
  • Andra arbetsuppgifter inom teknisk test kan bli aktuellt, exempelvis testautomatisering och prestandatest

Sektionen Test och Kvalitetssäkring ansvarar för gemensamma funktioner inom testområdet. Vi levererar tjänster inom teknisk test gällande prestandatest och automatiserad test. Under kommande år kommer vi att komplettera med ytterligare tjänster inom teknisk test eftersom testdatahantering är ett prioriterat område. Vårt uppdrag är att planera, genomföra och rapportera teknisk test för kravställt uppdrag för att bidra till en stabil it-leverans.

Tjänsten är placerad i Borlänge eller Gävle. Resor för möten och stöd i uppdragen förekommer.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du organiserar och planerar ditt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. I rollen är det viktigt att kunna lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna, se logik och samband i komplex information eller miljö. Du har även god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt anpassar din kommunikation till mottagaren. Eftersom du kommer att samarbeta med olika intressenter har du förmåga att hitta lösningar genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning inom systemutveckling om minst 180 hp, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har kunskap inom databashantering med SQL
  • har några års erfarenhet från arbetslivet i ett koordinerande, samordnande eller administrativt yrke alternativt från IT-området som t.ex. programmering och/eller test
  • har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du

  • erfarenhet av Test Data Management verktyg
  • erfarenhet av att skapa och underhålla testdata
  • har certifiering inom testområdet ISTQB eller motsvarande.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Skypeintervjuer är planerade att ske enligt preliminär tidplan den v. 36.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2021-08-15

Kontakter
Rekryterande chefSusanne Lindholm0101234922
SEKOTony Ridderstedt0101257441
SACOKjell Israelsson0101257225
STMagnus Hedström0101232828

Upplysningar

Utannonserat: 2021-06-04T10:11:16

Organisation: IKT

Rekryterande enhet: Test och kvalitetssäkring

Befattning: Systemutvecklare IT med inriktning testdatahantering

Ort:Borlänge, Gävle

Ref nr:


Läs mer här