Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter innebär det att du accepterar att cookies används. Jag förstår!
Starta BankID-programmet och skriv in din säkerhetskod.
Trafikverket logo

Trafikverket satsar stort på att vara en myndighet med proaktiv säkerhetskultur. Vill du vara en del av detta arbete inom underhållsdistrikt Nord och vara med i utvecklingen av säkerhetsarbetet inom bland annat byggherrens arbetsmiljöansvar? 

Arbetsuppgifter

Tjänsten har fokus på arbete med byggherrens arbetsmiljö och du är distriktets specialist inom området, samtidigt som hela säkerhet-, risk- och kvalitetsområdet (SRK) är en naturlig del av din vardag.

Tillsammans med dina SRK-kollegor är ni en viktig del av styrningen av distriktets verksamhet och arbetar som stöd vid uppföljning, granskning och analys av vår projektverksamhet. Du är en viktig del i det strategiska arbetet med ständiga förbättringar av processer och arbetssätt och deltar i vår verksamhetsutveckling. Du bidrar till en god säkerhetskultur genom att verka för ett systematiskt arbete där mål uppnås, krav omhändertas, risker i verksamheten är under kontroll och korrigerande åtgärder genomförs.

Underhållsdistrikt Nord har cirka 85 medarbetare fördelade på 6 enheter, inom Västerbotten och Norrbotten. Inom enheten Verksamhetsstyrning är vi ca 10 medarbetare. Du arbetar tillsammans med kollegor på avdelningens projektenheter samt även tillsammans med SRK-specialister på andra underhållsdistrikt.

Resor förekommer i arbetet och gör att B-körkort krävs. Även resor nationellt förekommer.

Din placeringsort kommer att vara Luleå, Skellefteå eller Umeå.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att du ska bli framgångsrik i tjänsten är det viktigt att du har en god  samarbetsförmåga, är kommunikativ och pedagogisk. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att se helheten, att planera och genomföra uppgifter, som leder till önskade resultat. Du tar gärna initiativ och föreslår åtgärder som förbättrar och utvecklar verksamheten.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning med inriktning mot arbetsmiljö eller annan utbildning och/eller erfarenhet som sammantaget bedöms likvärdig
  • har flerårig i närtid aktuell arbetslivserfarenhet av att etablera och leda uppföljning och kontroll inom området säkerhet, risk och kvalitet (SRK)
  • har B-körkort

Vi ser det som meriterande om du sedan tidigare

  • har arbetat med byggherrefrågor och byggherrens arbetsmiljöansvar
  • har erfarenhet av infrastrukturprojekt
  • har BAS P/U-utbildning och/eller SoS-utbildning (skydds- och säkerhetsledare)

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer är planerade att genomföras via skype mellan den 27/10 och 2/11.

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2021-10-10

Kontakter
Rekryterande chefMalin Ekholm0101237460
SACOJonas Sjöholm0101238380
STStefan Kratz0101241783
SEKOUrban Haglund0101241702

Upplysningar

Utannonserat: 2021-09-16T16:33:18

Organisation: Underhåll

Rekryterande enhet: Verksamhetsstyrning

Befattning: Specialist inom säkerhet, risk och kvalitet med fokus på arbetsmiljö

Ort:Luleå, Skellefteå, Umeå

Ref nr:


Läs mer här
Intresserad av verksamhetsområdet Underhåll? Läs mer om oss och våra lediga tjänster här!https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/Lediga-jobb/medarbetare-till-underhall/